Over Simone

Laten we onze skills combineren en samen hondenwelzijn verbeteren.

Echt waar, ik heb het geprobeerd: honden als hobby zien en “gewoon” je werk doen voor ondernemers uit branches waar ik niks mee heb. Want ik ben nu eenmaal afgestudeerd grafisch ontwerper en dierenarts of hondentrainer worden zou ik niet kunnen (daarom ook zoveel respect voor jou!).

Maar twee Bulgaren adopteren en af en toe een pleeghond is niet genoeg. Ik moét op grotere schaal iets doen met honden en hun welzijn. Hoe mooi is het als ik met mijn skills jou als hondenprofessionals kan helpen meer baasjes te bereiken, zodat jij jouw skills kunt gebruiken om het baasje en de hond te helpen en zo hondenwelzijn te verhogen?

Het online gedeelte zo behapbaar en makkelijk mogelijk voor je maken. Zodat jij je kunt blijven focussen op de honden.

Zoey’s verhaal – dé reden waarom ik jou wil helpen

Toen ik in het asiel in Bulgarije was voor vrijwilligerswerk, wist ik al dat ik daar een hond zou uitkiezen om te adopteren. Nouja, eigenlijk koos Zoey mij. Een perfecte eerste eigen hond. Vrolijk, makkelijk in de omgang, knuffelig, nergens bang voor.

Totdat ze in Nederland kwam. Alles dat bewoog of geluid maakte was eng. Van the middle of nowhere tussen de honden, naar woonwijk met vooral mensen en weinig honden. Dat trok Zoey heel slecht. Natuurlijk gingen we naar de hondenschool, daarna nog een gedragstherapeut en oh boy: wat heb ik daar veel geleerd. Ik, niet Zoey. Want wat wist ik nog weinig over honden, hun lichaamstaal, hun signalen en hoe je ze daarbij kunt steunen en begeleiden.

Inmiddels is Zoey een vrolijke, zelfverzekerde lomperik. Natuurlijk door in de basis veel tijd en liefde te geven, maar ook doordat ik haar goed heb kunnen begeleiden door wat ik heb geleerd van hondentrainers die met positiviteitstraining werken. Dat gun ik elke hond en dat begint bij baasjes leren hun hond te begrijpen.

Door wat ik nu weet, word ik dagelijks geconfronteerd met onbegrip tussen baasjes en honden. Dat gaat me aan ‘t hart, dus wil ik zorgen dat jij hen weet te bereiken en helpen.

Ik gun elke hond begrip, respect, liefde, geduld en rust. Dat begint bij baasjes de juiste informatie en hulp geven. Daarom ben jij zo belangrijk en daarom wil ik jou helpen.

Gekkigheidjes over mij

  • Een echt chipsmonster. Als er geen chips is op een verjaardag of feestje blijf ik niet lang en haal ik thuis de schade in.
  • Wilde eigenlijk Baldwin adopteren in plaats van Zoey, maar hij bleek te onzeker voor een eerste eigen hond. Drie jaar later heb ik hem alsnog naar Nederland gehaald, maar dan als pleeghond. Intussen is hij geadopteerd.
  • Moét in elk geval een keer per jaar naar de Efteling en kan mezelf uren verliezen op Eftepedia.
  • Ben heeeeel fanatiek met dat spelletje waar je liedjes moet raden. Vooral jaren ’80 muziek raad ik supersnel.
  • Kan niet normaal mascara op doen. Het zit overal boven en onder mijn oog en dat moet ik elke keer fixen met wattenstaafjes.
  • Vind het niet erg om te verdwalen in het bos. Als ik maar Google Maps bij de hand heb als ik het zat ben.
Open chat
1
💬 Vragen?
Hee hondenprof 👋
Stuur me gerust een appje als je iets wilt vragen 😊