Over Simone

Laten we onze krachten combineren en samen dierenwelzijn verbeteren

Echt waar, ik heb het geprobeerd: honden als hobby blijven zien en gewoon blijven ontwerpen voor ondernemers uit allerlei branches. Want “ik ben nu eenmaal afgestudeerd als grafisch ontwerper en hondentrainer zijn is niks voor mij”.

Maar drie Bulgaarse honden adopteren is niet genoeg. Ik moést meer doen met dierenwelzijn. Dus toen ik uiteindelijk de stekker uit mijn vorige bedrijf trok en Digitale Pootjes startte, veranderde ALLES. Ineens was mijn doelgroep veranderd naar ondernemers met dezelfde missie als ik: dierenwelzijn verhogen.

Nu help ik dierprofessionals meer baasjes bereiken met mijn design- en marketingskills en dat blijkt voor mij een gouden combinatie te zijn. Ik doe waar ik goed in ben, help daarmee dierenprofs die daar juist hulp bij nodig hebben, waardoor zij meer baasjes bereiken en we zo samen dierenwelzijn verhogen.

Ik wil dat online stuk zo behapbaar en makkelijk mogelijk voor je maken, zodat jij zo min mogelijk achter de laptop hoeft te blijven je kunt blijven focussen op de beestenboel

Waarom die drang om iets met dierenwelzijn te doen?

Liefde voor dieren was sowieso al met de paplepel ingegoten, maar elke keer dat ik op tv of internet per ongeluk dierenleed te zien kreeg (en ik tegenwoordig vakkundig weet te vermijden), wakkerde mijn vuurtje aan om dieren te beschermen tegen mensen die ze kwaad doen. Ik wist alleen nog niet hoe.

In 2016 ging ik naar Bulgarije voor vrijwilligerswerk in een asiel en adopteerde Zoey. Ze was in Bulgarije super vrolijk en makkelijk, maar hier was alles dat bewoog of geluid maakte eng. Ze was intens bang en onzeker.

We gingen naar de hondenschool, daarna een gedragstherapeut en oh boy: wat heb ik daar veel geleerd. Ik vooral, niet Zoey. Want wat wist ik eigenlijk nog weinig over honden, hun lichaamstaal, hun signalen en hoe je ze daarbij kunt steunen en begeleiden.

Daardoor is Zoey nu een vrolijke, zelfverzekerde lomperik. Natuurlijk door haar veel tijd en liefde te geven, maar ook doordat ik haar goed heb kunnen begeleiden door wat ik heb geleerd. Dat gun ik elke hond en dat begint bij baasjes leren hun hond te begrijpen.

Maar wat als ik geen hulp had gezocht? Wat als ik dacht: “Ik heb altijd honden gehad, ik weet wel hoe het moet”? Of wat als ik naar een trainer was gegaan die nog met de dominantie-theorie werkt of marteltuigen zoals een sliplijn hoog in de nek? Dan had Zoey echt een #%@ leven gehad.

Het feit dat er – en dat zien we dagelijks op straat – nog zoveel mensen op een dieronvriendelijke manier met hun honden omgaan, gaat me aan ‘t hart en kan ik wakker van liggen.

Dát wakkert mijn vuur aan om jou te helpen meer baasjes te bereiken.

Ik gun elk dier liefde, begrip, respect, geduld en rust. Dat begint bij baasjes. Daarom ben jij als dierprofessional zo belangrijk en daarom wil ik jou vanuit mijn tenen helpen

Gekkigheidjes over mij

  • Een echt chipsmonster. Als er ergens geen chips is op blijf ik niet lang en haal ik thuis de schade in.
  • Wilde eigenlijk Baldwin adopteren in plaats van Zoey, maar hij bleek te onzeker voor een eerste eigen hond. Drie jaar later heb ik hem alsnog naar Nederland gehaald, maar dan als pleeghond. Hij is even geadopteerd geweest, maar daarna weer teruggekomen bij mij. Nu hoeft hij nooit meer weg.
  • Moét in elk geval een keer per jaar naar de Efteling en kan mezelf uren verliezen op Eftepedia.
  • Kan niet normaal mascara op doen. Het zit overal boven en onder mijn oog en dat moet ik elke keer fixen met wattenstaafjes.
  • Vind het niet erg om te verdwalen in het bos. Als ik maar Google Maps heb voor als ik het zat ben.
Open chat
1
💬 Vragen?
Hee dierenprof 👋
Stuur me gerust een appje als je iets wilt vragen 😊