Online SEO-cursus voor dierprofessionals

Hoger in Google

Zorg dat je goed gevonden wordt via Google, zodat je van meer baasjes klanten maakt en meer dieren kunt helpen.

Jij wilt net als ik dierenwelzijn verhogen, dus daar heb je een aanbod voor ontwikkeld en die staat mooi uitgestald op je website. Laat die baasjes maar komen, toch?

Nou dat valt nog tegen. Misschien herken je je hier wel in:

 • Je hebt wel een website, maar weinig bezoekers
 • Je kunt jezelf niet of nauwelijks vinden via Google
 • Je hebt structureel te weinig klanten en hoopt steeds maar op genoeg doorverwijzingen
 • Je hebt het gevoel continue zichtbaar te moeten zijn op social media en moet leuren om klanten
 • Je bent die lege plekken en lage omzet zat

Het liefst blijf je als digibeet zo veel mogelijk weg van die laptop, maar stiekem weet je: als je meer baasjes wilt helpen, zul je echt wat met je online zichtbaarheid moeten doen. Yep, met behulp van die laptop 😉

Juist als je zoveel mogelijk tijd met dieren wilt spenderen, is heel interessant om ervoor te zorgen dat je goed vindbaar bent via Google. Daarvoor moet je vooral in het begin even tijd investeren. Maar als je eenmaal hoog in Google staat, komen er continue baasjes op je site terwijl jij onderweg bent naar je cliënt. En heb je weer een nieuwe aanvraag binnen terwijl jij in een Zoom-call zat met een baasje.

Als je goed gevonden zou worden via Google:

 • Krijg je organisch (en dat is gratis t.o.v. ads) veel meer bezoekers op je site
 • Heb je 24/7 kans op nieuwe klanten, zonder dat je daarvoor continue zichtbaar voor moet zijn
 • Ga je van meer baasjes klanten maken en kun je veel meer dieren helpen
 • Zit er een goede strategie in je site, in plaats van dat je hiervoor maar wat deed.
 • Ga je werken aan SEO misschien nog wel leuk vinden ook, omdat je erachter komt dat het geen rocket science is.
 • Weten klanten jou te vinden, in plaats van dat jij erachteraan moet.
 • Verhoog je de omzet die je vanuit je site krijgt

Speciaal voor ondernemers in de dierenbranche heb ik een online cursus ontwikkeld

waarin ik je in begrijpbare taal (zelfs voor zelfbenoemde digibeten) uitleg:

Wat SEO precies is en hoe het werkt

Op welke zoekwoorden je wel en niet moet inzetten voor maximaal resultaat

Hoe je aanbod-pagina’s en blogs schrijft die SEO-proof zijn

Hoe je je website op technisch vlak ook SEO-proof maakt, zonder je laptop uit ‘t raam te willen gooien

Eentje om bij stil te staan:

Wat zou het met dierenwelzijn doen als we er samen voor zorgen dat de eerste pagina’s vol staan met welzijnsgerichte dierprofessionals?

Deze cursus is voor jou als:

 • … je dierenwelzijn voorop stelt en welzijnsgericht werkt.
 • … je een dierprofessional bent. Zoals hondenschool, hondengedragstherapeut kattengedragstherapeut, dierenfysio, trimsalon, hippische ondernemer, dierenfotograf, hondenmasseur, dierentolk, webshop voor dieren
 • … je een website hebt met een CMS-systeem (zoals WordPress, Wix, Showit, Jouwweb, Jimdo etc)
 • … niet bang bent voor computers.
 • … je lokaal werkt of juist online.
 • … je nieuw bent met SEO.

En niet voor jou als:

 • … je met dominantie, dwang of fysieke correcties werkt
 • … je je laptop bij één obstakel al uit het raam wilt gooien
 • … je al precies weet hoe SEO werkt, daar goede resultaten mee behaalt maar nog geavanceerder wilt optimaliseren (m.a.w. als je SEO voor gevorderden zoekt, is deze cursus niet voor jou)
 • … je geen tijd wilt vrijmaken (bijv 1 uurtje per week) om aan je SEO te werken
 • … je verwacht dat je met één klik op de knop binnen een week op 1 staat

In deze online cursus leer je alles dat je nodig hebt om te starten met SEO en resultaat te gaan zien

In 14 lessen leer ik je alles over:

De basics van SEO

Wat je uit Google Search Console kunt halen

Wat zoekwoorden zijn & hoe je ze kiest

Hoe je zoekwoorden inzet om je ideale klant naar je site te trekken

Hoe je sterke, SEO-proof teksten schrijft die scoren

Hoe je je site ook technisch SEO-proof optimaliseert

Hoe je je pagina’s zo inricht zodat ze ook daadwerkelijk klant willen worden

Checklists, sheets en werkboeken en opdrachten om mee aan de slag te gaan

Je gaat er haast zelf van kwispelen

Jessica Boekholtz
Bewust met je Hond

De "Hoger in Google" cursus van Digitale Pootjes is een echte aanrader! Je krijgt de benodigde basis, uitleg in begrijpbare taal en daarnaast waardevolle informatie om zelf aan de slag te kunnen met je website. Ik heb net de cursus afgerond en ik sta te springen om alles in de praktijk te brengen! 🙌🏼

Tamara Dermaux
Trusted Dogs

ik heb de cursus nog niet eens helemaal kunnen volgen, laat staan toepassen, maar ik ben er nu al enorm enthousiast over 😁🥳 de info en tips die simone geeft zijn duidelijk en toepasbaar. naast de tips die ik kreeg over SEO, geeft haar manier van info geven mij ook inspiratie om andere dingen op mijn website aan te passen. mijn site is verre van perfect 😅🤪 maar met de tips en tricks van simone lift ik hem wel naar een hoger niveau 😁💪

Ja, ik doe mee met deze cursus en krijg:

 • Na aanschaf direct toegang
 • Voor altijd toegang tot de cursus
 • Checklists, sheets en andere bijlagen

Black Friday actie tot 25/11 23:59

€ 297,- 148,50

Gebruik de code blackfriday22 bij het afrekenen.

(ex btw)

Na deze cursus kun jij ZELF zorgen dat je goed gevonden wordt, zodat je niet alleen meer baasjes en dieren helpt, maar ook goed verdient met jouw mooie werk.

Waarom Simone?

Juist omdat we dezelfde missie hebben (dierenwelzijn verhogen), vind ik het vét frustrerend dat er dierenprofessionals die nog met dwang, dominantie of fysieke correcties werken, boven modern opgeleide, welzijngsgerichte dierenprofs in Google staan. Baasjes die geen idee hebben van deze verschillende methoden, Googlen gewoon, klikken de bovenste resultaten aan en komen bij iemand terecht die niet bepaald bijdraagt aan dierenwelzijn.

Stel je eens voor wat het met dierenwelzijn doet, als voortaan welzijngsgerichte dierenprofessionals bovenaan staan en de rest naar onder zakt? Precies. En dát is de grootste reden dat ik in het SEO-wereldje ben gedoken.

Ik wist er zelf namelijk nog amper wat vanaf en dacht dat SEO super technisch en ingewikkeld was. Dat het toch geen zin heeft en er niet te concurreren valt met grote bedrijven die specialisten inhuren. Maar na maanden cursussen volgen en onderzoek doen (zodat jij dat niet meer hoeft te doen), ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet zo technisch en moeilijk hoeft te zijn. Als je maar snapt hoe het werkt en wat je wél kunt doen om hoog in Google te komen.

Veelgestelde vragen

Is de concurrentie in Google niet te hoog? Heeft het nog wel zin?

Het heeft zéker nog zin. Het ding is dat je niet moet willen concurreren op de algemene zoektermen. Bijv met enkel ‘puppycursus’ of ‘paardrijden’ is het lastig bovenaan komen. In de cursus leer ik je wat je wél kunt doen om geen last te hebben van stevige concurrentie.

Kun je garanderen dat ik op de 1e plek/pagina kom?

Dat kan niemand garanderen (als iemand dat wel doet: wegwezen, red flag!), want je weet nooit wat je concurrenten wel of niet aan SEO doen voor een specifiek zoekwoord. Je kunt wel voorspellen hoe moeilijk het is om met een zoekwoord te scoren, hoe leer ik je in de cursus.

Verder is het echt goed mogelijk om met de juiste technieken zo hoog mogelijk de komen en het doel is sowieso de eerste pagina en natuurlijk het liefst bovenaan. Hoe goed dat lukt, is afhankelijk van hoe goed je toepast wat ik je in de cursus leer. Ik leer je hoe en geef je de tools, maar je moet het echt zelf gaan doen.

Ik ben zo a-technisch, kan ik dit wel?

De cursus heb ik speciaal ontwikkeld met a-technische dierenprofs in mijn achterhoofd 😉 Ik houd het in de cursus eenvoudig, behapbaar en haalbaar voor je. Je kunt het met SEO zo gek maken als je wilt, maar al het super technische spul voor gevorderden laat ik lekker achterwege. Heb je ook helemaal niet nodig om goede resultaten te zien. We houden het simpel en begrijpbaar, jij kan dit ook!

Ik weet al wat van SEO, is deze cursus dan ook voor mij?

Als je de basics al kent, zelf SEO hebt toegepast op je site en resultaten behaalt die je verlangt, dan heb je deze cursus niet meer nodig en kun je beter op zoek naar een cursus voor gevorderden. Als je wel wat weet, maar het gevoel hebt dat je maar wat doet en nog niet de resultaten ziet die je verlangt, dan is deze cursus ook wat voor jou.

Ik heb gehoord dat je moet bloggen, maar ik ben geen schrijver.

Je moét niet bloggen, want je gaat ook al resultaten zien als je je aanbod-pagina’s optimaliseert voor Google. Bloggen kan wel enorm helpen beter gevonden te worden. Maar ook daar moet je niet te moeilijk over denken: je hoeft écht geen geniale schrijver te zijn om waardevolle blogs te maken. In de cursus help ik je hierbij.

Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijmaken?

Wat je zelf wilt. Probeer bijvoorbeeld een uur per week vrij te maken om de cursus te volgen en toe te passen. Je houdt onbeperkt toegang, dus je kunt het op je eigen tempo doen.

Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?

Dat is heel moeilijk te voorspellen, maar houd zeker rekening met maanden. Google heeft tijd nodig om te wennen aan je vers geoptimaliseerde website en daar gaat tijd overheen. Verwacht, net als bij jouw eigen klanten, geen quick fix.

Kun jij dit niet gewoon voor mij doen?

Ik bied (nog) geen SEO op maat pakketten aan. Mijn tijd is ook maar beperkt en ik vind het veel waardevoller als zoveel mogelijk dierenprofs dit zelf onder de knie krijgen, zodat we massaal zorgen dat welzijngsgerichte dierenprofs bovenaan komen. Juist omdat het zo goed te doen is om het zelf te doen: iedereen die begrijpt hoe het werkt kan dit.

Twijfel je ergens over? Wil je eerst wat aan mij vragen?

Open chat
1
💬 Vragen?
Hee dierenprof 👋
Stuur me gerust een appje als je iets wilt vragen 😊